Score de beste zitverhoger aanbieding en verwen je peuter in stijl

Op zoek naar de beste zitverhoger aanbieding die stijl en comfort combineert? Zoek niet verder, want jouw zoektocht eindigt hier! Welkom op dé bestemming voor ouders die stijlvol én voordelig willen shoppen: ons zitverhoger aanbieding paradijs. In onze trendy oase van stoelverhogers ontdek je de coolste deals en hipste stijlen die jouw kleintje doen stralen. Maar dat is nog niet alles! Onze beste zitverhoger aanbiedingen zijn vriendelijk voor je portemonnee. Dus, duik in onze aanbiedingen en laat je verrassen door de magie van betaalbare luxe. Check out more

Dit zijn de 10 beste zitverhogers van 2024 (i-Size lengteklasse 100 tot 150 cm, gewichtsklasse 2/3)

Deze zitjes zijn geschikt voor kinderen van ongeveer 3,5 tot 12 jaar

Beste getest 1 Zitverhoger aanbieding beste uit de test: Cybex Solution G I-Fix Autostoeltje Lava Grey

Cybex Solution G I-Fix

Cybex Solution G I-Fix is voor kinderen vanaf 3 tot 12 jaar. Het heeft aanpasbare eigenschappen voor comfort en beschikt over zijwaartse botsingsbescherming. De installatie met Isofix is eenvoudig. Voldoet aan strenge veiligheidsnormen.
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
7.9
2 Cybex Solution M-Fix Autostoeltje Rumba Red

Cybex Solution M-Fix

De hippe Cybex Solution M-Fix is geschikt voor 15-36 kg (3-12 jaar), biedt veiligheid met een gepatenteerde hoofdsteun, ISOFIX, verstelbare L.S.P. en comfort dankzij ventilatie. Eenvoudige installatie met ISOFIX of autogordel.
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
7.9
3 Britax Römer Kidfix I-Size Autostoeltje Cosmos Black

Britax Römer Kidfix I-Size

Britax Römer Kidfix I-Size is geschikt voor kinderen van 3,5 tot 12 jaar (15-36 kg). Het biedt comfort en veiligheid met een verstelbare SICT-knop voor zijwaartse bescherming, SecureGuard voor de gordel, en een ergonomische hoofdsteun.
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
7.7
4 Nuna Aace LX Autostoeltje Frost

Nuna Aace LX

Het Nuna Aace LX kinderzitje heeft het 3D Growth System voor aanpassing in hoogte, breedte en zitdiepte. Met Side Impact Protection en Isofix-installatie biedt het veiligheid en comfort voor kinderen van 15-36 kg (4-12 jaar).
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
7.7
5 Swandoo Charlie I-size Autostoeltje Chia Black

Swandoo Charlie I-size

Swandoo Charlie I-size groeit mee van kleuter tot tiener, geschikt voor 3,5-12 jaar (100-150 cm). Het biedt optimale veiligheid met Isofix, zijwaartse bescherming en Side Impact Buddy. Comfortabel met verstelbare hoofdsteun en ventilatie.
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
7.6
6 Joie i-Traver Autostoeltje Carbon

Joie i-Traver

De Joie i-Traver is een veilige autostoel voor kinderen van 15-36 kg, met Isosafe-systeem voor Isofix of autogordel. Side impact protection en verstelbare zitdiepte bieden extra veiligheid en comfort. Eenvoudig te wassen en verplaatsen.
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
7.5
7 BeSafe iZi Flex Fix i-Size Autostoeltje Black Cab

BeSafe iZi Flex Fix i-Size

BeSafe iZi Flex Fix i-Size is geschikt voor 4-12 jarigen (100-150 cm) en past makkelijk naast twee andere stoelen. Het biedt veiligheid met opvouwbare heupgordel, zijwaartse bescherming en optionele zij-airbags. Installatie met Isofix of autogordel.
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
7.5
8 Maxi-Cosi Morion i-Size Autostoeltje Basic Black

Maxi-Cosi Morion i-Size

Maxi-Cosi Morion i-Size is geschikt voor kinderen van 100 tot 150 cm (3,5-12 jaar) en voldoet aan i-Size veiligheidsnormen. Het biedt zijwaartse bescherming (SPS) en heeft verstelbare hoofdsteun en rugleuning voor de juiste positie.
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
7.3
9 Britax Römer Kidfix M I-Size Autostoeltje Cosmos Black

Britax Römer Kidfix M I-Size

Britax Römer Kidfix M I-Size is geschikt voor kinderen van 3,5 tot 12 jaar, groeit mee, biedt optimale zijwaartse bescherming, en is eenvoudig te installeren met Isofix of autogordel. Het voldoet aan i-Size normen en heeft wasbare bekleding.
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
7.3
10 Joie I-Trillo LX Autostoeltje Moss

Joie I-Trillo LX

Joie I-Trillo LX is geschikt voor kinderen van 15-36 kg (4-12 jaar). Het biedt optimale zijwaartse bescherming, kan met Isofix of autogordel worden bevestigd, en heeft een verstelbare hoofdsteun.
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
7.2

Wanneer is het tijd voor een zitverhoger (kinderautostoel)?

Wanneer je kleine avonturier (3/4 jaar) uit zijn peuterautostoel groeit, betreed je de spannende wereld van de stoelverhogers. Maar wat is een kinderautostoel precies en hoe zorg je ervoor dat je kleintje er veilig en comfortabel in zit?  Laten we dieper in dit autostoelavontuur duiken! En vergeet niet om altijd te kiezen voor de beste zitverhoger aanbieding zodat je niet de hoofdprijs betaalt. 

Wat is een zitverhoger?

Een zitverhoger is als een koninklijke troon voor je kind in de auto, waardoor ze hoger zitten en de autogordel perfect past. Geschikt voor kids tussen de 100 en 135 cm (sommige gaan zelfs tot 150 cm) of met een gewicht tussen 15 en 36 kg, afhankelijk van de veiligheidsnorm van het stoeltje. De belangrijkste info vind je altijd op een handige sticker aan de zijkant van de zitverhoger.

Wanneer is het tijd voor een zitverhoger?

Als je de overstap naar een kinderautostoel (zitverhoger ) overweegt, is hier een tip voor extra veiligheid: ga voor een zitverhoger mét rugleuning: Een kinderautostoel met rugleuning biedt extra bescherming bij zijwaartse botsingen. Tevens zorgt de rugleuning ervoor dat de gordel mooi over het sleutelbeen van je kind loopt en voorkomt ongemak in de nek.

Check die Airbag!

Als je je mini-me in de zitverhoger plaatst, geef dan de voorkeur aan de achterbank. Dat is de veiligste plek! Wettelijk gezien mag je kind ook voorin zitten, maar schakel dan beslist de airbag uit. Die kan bij een ongeluk met flinke kracht op je kleintje terechtkomen. Kun je de airbag niet deactiveren? Zet dan de bijrijdersstoel zo ver mogelijk naar achteren.

Zet alles stevig vast!

Het spreekt voor zich, maar het is van levensbelang: zorg ervoor dat je de zitverhoger én je kind stevig vastzet in de auto. Onderzoek heeft aangetoond dat bij 4 op de 10 kinderen de autogordel niet goed zit. Check deze handige tips voor het correct bevestigen van je kind in de auto.

Hoelang in de zitverhoger?

Volgens de wet moeten kinderen tot 135 cm in een autostoel zitten. Is je kleintje groter? Controleer dan of de autogordel zonder zitverhoger nog steeds netjes over het sleutelbeen loopt en niet in de nek snijdt. Als dat het geval is, kun je veilig zonder zitverhoger reizen. Uiteraard moet je kind nog steeds correct in de gordel zitten! Als de autogordel nog niet goed over het sleutelbeen valt, blijf je de kinderautostoel gebruiken. Veiligheid boven alles!

Beste zitverhoger gevonden? Zo zet je je kind goed vast!

Uitzonderingen op het gebruik van zitverhogers voor kinderen

In de razendsnelle wereld van auto’s en veiligheid is er één gouden regel die met stip bovenaan staat: kinderen die kleiner zijn dan 1,35 meter moeten veilig in een kinderstoel worden vervoerd. Maar, zoals altijd, zijn er uitzonderingen die deze regel bevestigen.

Kinderen van 3 jaar en ouder: soms is de autogordel voldoende

Kleine avonturiers van 3 jaar en kunnen in enkele gevallen de autogordel gebruiken in plaats van het gebruikelijke kinderbeveiligingssysteem. Dit mag alléén wanneer er op de desbetreffende zitbank al twee kinderbeveiligingssystemen zijn geïnstalleerd en in actie zijn. Met andere woorden, er is geen ruimte meer voor een derde stoeltje. Een belangrijk detail: dit kind mag niet zonder kinderbeveiligingssysteem op de voorbank worden vervoerd.

Autogordel voldoende bij incidentieel vervoer door ‘vreemden’

Er is ook een uitzondering als de oudere kleintjes vanaf 3 jaar worden vervoerd door iemand anders dan hun eigen (pleeg)ouder. Deze uitzondering geldt wanneer het niet redelijk is om te verwachten dat de bestuurder een kinderbeveiligingssysteem bij zich heeft. In deze situatie kan het kind veilig op de achterbank zitten, maar er zijn wel beperkingen. Het gaat hier om korte afstanden, zoals een snelle trip van huis naar het lokale zwembad voor een kinderfeestje.

Maar wees gewaarschuwd, het begrip ‘incidenteel’ moet strikt worden geïnterpreteerd. Als bijvoorbeeld oma wekelijks de kleinkinderen naar school brengt, is er geen sprake meer van incidenteel vervoer. In dat geval scoor de beste zitverhoger aanbieding en zet veiligheid voorop! Volgens de officiële definitie is een korte afstand maximaal 50 kilometer.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief 💛
Wil jij ook de allerbeste aanbiedingen in je inbox ontvangen?

FAQ

Wat is een zitverhoger?

Een zitverhoger is als een stoel voor je kind in de auto, waardoor ze hoger zitten en de autogordel perfect past. Geschikt voor kinderen tussen de 100 en 135 cm (sommige gaan zelfs tot 150 cm) of met een gewicht tussen 15 en 36 kg, afhankelijk van de veiligheidsnorm van het stoeltje.

Is een stoelverhoger zonder rugleuning veilig?

De veiligheid op een zitverhoger zonder rugleuning blijft beperkt tot de bescherming van de gewone autogordel. Je kind heeft geen zijdelingse bescherming en ook de rug en de nek blijven kwetsbaar.

Wanneer is het tijd voor een zitverhoger (kinderautostoel)?

Het is tijd voor een stoelverhoger (kinderautostoel) wanneer je kindje (3/4 jaar) uit zijn peuterautostoel is gegroeid.

tot welke leeftijd zitverhoger?

Volgens de wet moeten kinderen tot 135 cm in een autostoel zitten. Als je kind groter is, controleer dan of de autogordel zonder stoelverhoger nog steeds comfortabel over het sleutelbeen van je kind loopt en niet in de nek snijdt. Als dat het geval is, kun je veilig reizen zonder zitverhoger. Natuurlijk moet je kind nog steeds correct in de gordel zitten. Als de autogordel nog niet goed past, blijf dan de kinderautostoel gebruiken, omdat veiligheid altijd voorop staat!

Waarom airbag uit bij kind voorin?

Het is het veiligst om je kind in de stoelverhoger op de achterbank van de auto te plaatsen. Als je kind toch voorin moet zitten, schakel dan beslist de airbag uit, aangezien deze bij een ongeval met grote kracht tegen je kind kan worden ingezet. Als de airbag niet kan worden uitgeschakeld, zorg er dan voor dat de bijrijdersstoel zo ver mogelijk naar achteren is geschoven.

Wat is een veilige zitverhoger?

Een zitverhoger met rugleuning is altijd veiliger. Gebruik zitverhogers zonder rugleuning alleen wanneer er af en toe een kind (vanaf 22 kilo en 1,25 m) met je meerijdt in de auto.

MijnBabyAanbieding
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart