Op stap met twee kleintjes

Waar kies je voor? Duo kinderwagen (duo buggy), meerijdplankje, draagzak, draagdoek, fietskar of bakfiets

Op stap met 2 kinderen, waar kies je voor? Duo buggy, meerijdplankje, draagzak, bakfiets of fietskar?

Zodra je twee kleintjes hebt, verandert je leven op allerlei manieren. Simpele uitstapjes, zoals even naar de supermarkt of een wandeling in het park, vragen ineens om meer planning en organisatie. Waar je vroeger makkelijk met één kind de deur uit ging, komt er nu een tweede kindje bij dat ook vervoerd moet worden. Dit maakt het kiezen van het juiste vervoer belangrijker dan ooit. Hoe zorg je ervoor dat je beide kinderen veilig, comfortabel en praktisch kunt meenemen, zonder dat het je te veel moeite kost?

 

Voor ouders is het vinden van de juiste balans tussen praktisch en comfortabel vaak de sleutel. Of je nu kiest voor een duo wagen, een meerijdplankje, een draagzak of draagdoek, een fietskar of een bakfiets, iedere keuze heeft zijn eigen voor- en nadelen. Het belangrijkste is dat de oplossing past bij jouw leefstijl en de behoeften van je kinderen. De juiste keuze hangt af van de leeftijd van je kinderen, hoe vaak je buiten de deur bent, en of je voorkeur hebt voor de auto, fiets of wandelingen. 

Duo wagen: de klassieke oplossing voor ouders met twee kleintjes

Een duo kinderwagen of een duo buggy is een van de meest populaire keuzes voor ouders met twee kinderen, vooral als je beide kleintjes comfortabel wilt vervoeren. Het biedt een gemakkelijke manier om samen op pad te gaan, zonder dat je meerdere vervoersmiddelen hoeft mee te nemen. Duo wagens zijn ontworpen met het oog op gemak en comfort voor zowel ouders als kinderen, en dat maakt ze tot een betrouwbare optie voor veel gezinnen.

Verschillende modellen duo wagens

Er zijn twee hoofdcategorieën als het gaat om duo wagens: de tandem wagen, waarbij de kinderen achter elkaar zitten, en de zij-aan-zij wagen. Beide modellen hebben hun eigen voordelen en zijn geschikt voor verschillende situaties.

 

Tandem wagen: Bij dit model zitten de kinderen achter elkaar. Dit is een compacte oplossing, vooral handig in drukke steden waar je vaak door smalle gangen of trottoirs moet navigeren. Het geeft een wat slanker profiel, wat de manoeuvreerbaarheid vergroot.

Zij-aan-zij wagen: Bij dit type duo wagen zitten de kinderen naast elkaar. Hoewel dit model breder is, biedt het meer interactie tussen de kinderen en voelt het vaak gezelliger aan. Dit kan vooral handig zijn als je kinderen wat ouder zijn en graag met elkaar spelen of praten tijdens het wandelen.

Voordelen en nadelen van een duo wagen

Voordelen: 

Nadelen: 

Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
Beste product
Bugaboo Donkey 5 – een veelzijdige en uitbreidbare duo kinderwagen, geschikt voor één of twee kinderen, met een modulair design, comfortabele stoelen, grote wielen en een ruime opbergmand, ontworpen voor gemak en comfort tijdens het wandelen met je kinderen van verschillende leeftijden of als tweelingwagen.

Bugaboo Donkey 5 => BESTE duo kinderwagen

Beste deal op: Babypark NL - FamilyBlend
1,379.00
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
Populair
Joolz Geo3 – een veelzijdige en robuuste duo kinderwagen, ontworpen voor één of twee kinderen met een uitbreidbaar en modulair design, voorzien van comfortabele zitjes, grote wielen en een ruime boodschappenmand, ideaal voor gezinnen die flexibiliteit en comfort zoeken tijdens wandelingen met kinderen van verschillende leeftijden of tweelingen.

Joolz Geo3

Beste deal op: babyplus.nl
1,899.00
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
Cybex Gazelle S – een flexibele en uitbreidbare duo kinderwagen met een modulair design, voorzien van twee stoelen of een combinatie van wieg en zitje, ruime opbergruimte en een compact opvouwsysteem, ontworpen voor comfort en gemak bij het vervoeren van kinderen van verschillende leeftijden of als tweelingwagen.

Cybex Gazelle S

899.00
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
Joovy Qool – een veelzijdige en aanpasbare duo kinderwagen met een modulair design, geschikt voor maximaal drie kinderen, voorzien van meerdere configuraties, comfortabele stoelen, en een ruime opbergmand, ontworpen voor flexibiliteit en gemak tijdens het wandelen met kinderen van verschillende leeftijden of tweelingen.

Joovy Qool – Uitbreidbaar => BESTE BUDGET optie!

Beste deal op: bol.com
199.95

Meerijdplankje: een speelse oplossing voor de oudere peuter

Meerijdplankjes zijn een leuke, praktische oplossing voor gezinnen met twee kinderen, waarbij de oudste al wat ouder is en zelfstandig kan lopen, maar soms snel moe wordt tijdens lange wandelingen. Een meerijdplankje biedt een goede middenweg: de peuter kan een deel van de tijd zelf lopen en wanneer dat niet meer gaat, kan hij of zij op het plankje meerijden zonder dat je de wandeling hoeft te onderbreken.

Een meerijdplankje is vooral handig als je een oudere peuter hebt die te groot is voor een buggy maar nog niet de hele tijd wil of kan lopen. Peuters kunnen er snel plezier aan beleven, omdat het voelt als een soort “ritje”, waardoor ze graag op het plankje staan en niet mopperen als je wat langer onderweg bent.

Makkelijk aan je huidige kinderwagen te bevestigen

Het mooie aan een meerijdplankje is dat je geen nieuwe kinderwagen hoeft te kopen. Het is simpelweg een extra toevoeging aan je bestaande kinderwagen. De meeste meerijdplankjes zijn universeel of komen met adapters, waardoor ze gemakkelijk aan verschillende modellen kinderwagens kunnen worden bevestigd. Dit maakt het een voordelige en flexibele optie, vooral als je geen zin hebt om te investeren in een compleet nieuw vervoerssysteem.

Voordelen en nadelen van een meerijdplankje

Voordelen: 

Nadelen: 

Tips voor het kiezen van het juiste meerijdplankje

Compatibiliteit met je kinderwagen:

Een van de belangrijkste punten om te overwegen bij het kiezen van een meerijdplankje is de compatibiliteit met je huidige kinderwagen. Niet elk plankje past op elk model, dus het is belangrijk om te controleren of jouw plankje met de juiste bevestigingen geleverd wordt. Sommige fabrikanten bieden universele oplossingen, terwijl andere plankjes specifiek zijn ontworpen voor bepaalde merken of types kinderwagens.

Opties met een zitje:

Als je peuter snel moe wordt van het staan, kun je overwegen om een meerijdplankje met een zitje te kiezen. Deze optie geeft je kind de mogelijkheid om te zitten als hij of zij dat wil, wat extra comfort biedt, vooral op langere ritjes. Dit type meerijdplankje biedt de beste van twee werelden: de peuter kan nog steeds staan wanneer hij of zij wil, maar kan ook even zitten en ontspannen als dat nodig is.

 

Kortom, een meerijdplankje is een speelse en betaalbare oplossing voor ouders met een oudere peuter en een jongere baby. Het biedt net dat beetje extra flexibiliteit en vrijheid voor zowel ouder als kind, zonder dat je grote investeringen hoeft te doen of je bestaande kinderwagen opzij moet zetten.

Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
Beste product
Uptown Rider is het beste meerijdplankje, stevig en comfortabel ontwerp voor kinderen om mee te rijden achter de kinderwagen, ideaal voor ouders met meerdere kinderen tijdens wandelingen.

Uptown Rider => BESTE meerijdplankje

Beste deal op: bol.com
135.99
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
Populair
Bumprider Plus Sit Up meerijdplankje, voorzien van zitje en verstelbare zitting, ontworpen om kinderen comfortabel mee te laten rijden achter de kinderwagen tijdens wandelingen.

Bumprider Plus Sit Up buggyboard

Beste deal op: babyplus.nl
Oorspronkelijke prijs was: €199.95.Huidige prijs is: €119.97.
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
- 11%
HeppieBabie meerijdplankje Deluxe met zitje, ontworpen voor kinderen om comfortabel mee te rijden achter de kinderwagen, ideaal voor ouders met meerdere kinderen tijdens uitstapjes.

HeppieBabie Meerijdplankje Deluxe Universeel

Beste deal op: bol.com
Oorspronkelijke prijs was: €94.95.Huidige prijs is: €84.95.
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
- 4%
Meerijdplankje universeel met zitje voor kinderwagen, ontworpen om kinderen comfortabel mee te laten rijden tijdens wandelingen, geschikt voor verschillende kinderwagenmodellen

Meerijdplankje Universeel

Beste deal op: bol.com
Oorspronkelijke prijs was: €52.00.Huidige prijs is: €49.99.

Draagzak of draagdoek: een praktische oplossing voor ouders met twee kinderen

Een van de meest flexibele oplossingen om comfi met je 2 kindjes op stap te gaan, is het gebruik van een draagzak of draagdoek voor je jongste kindje, terwijl je oudste in de kinderwagen zit. Dit biedt een handige manier om beide kinderen mee te nemen zonder dat je een duo wagen hoeft aan te schaffen of met meerdere vervoersmiddelen hoeft te jongleren.

Het dragen van je baby in een draagzak of draagdoek zorgt ervoor dat je jongste dicht bij je is, wat vooral fijn is voor pasgeborenen die behoefte hebben aan veel fysiek contact. Tegelijkertijd heeft je oudere kindje lekker in de kinderwagen of buggy zit, wat vooral handig is als ze nog niet oud genoeg zijn om de hele tijd zelf te lopen. Deze combinatie van dragen en de kinderwagen biedt een praktische balans tussen comfort voor je kinderen en gemak voor jezelf.

Verschillen tussen een draagzak en een draagdoek 

Draagzak

Een draagzak is een gestructureerde oplossing die je gemakkelijk kunt combineren met een kinderwagen. Je kunt de draagzak snel en eenvoudig omdoen, en hij biedt goede ondersteuning voor je baby, wat vooral fijn is tijdens lange wandelingen. De verstelbare bandjes zorgen ervoor dat het gewicht gelijkmatig wordt verdeeld, wat het dragen comfortabeler maakt, zelfs als je langere tijd onderweg bent met zowel je baby in de draagzak als je peuter in de kinderwagen.

Draagdoek

Een draagdoek is een flexibeler alternatief dat je op verschillende manieren kunt knopen, afhankelijk van de situatie. Hoewel het wat oefening vereist om een draagdoek goed te leren knopen, biedt het veel voordelen voor ouders met twee kinderen. Doordat je de doek precies kunt afstemmen op de grootte en het gewicht van je baby, kun je het dragen optimaal aanpassen aan jouw behoeften en die van je kindje. Terwijl je peuter in de kinderwagen zit, biedt de draagdoek je jongste de geborgenheid van dicht bij jou zijn, wat vaak rustgevend werkt.

Voordelen en nadelen van een draagzak of draagdoek met twee kinderen

Voordelen: 

Nadelen: 

Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
Beste product
ByKay Click Carrier Classic – een ergonomische draagzak met zachte schouderbanden en een verstelbare tailleband, ontworpen om je baby comfortabel en veilig dicht bij je te dragen vanaf de geboorte tot peuterleeftijd, biedt meerdere draagposities en een gemakkelijke kliksluiting voor gebruiksgemak.

ByKay Click Carrier Classic => BESTE draagzak

119.99
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
Cybex Yema Tie Draagzak – een stijlvolle en ergonomische draagzak met verstelbare banden die vastgeknoopt kunnen worden, ontworpen om je baby in een gezonde M-positie te dragen vanaf de geboorte tot peuterleeftijd, biedt meerdere draagposities (buik, heup, rug) en combineert comfort met een modern design.

Cybex Yema Tie

329.95
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
Infantino Draagzak Flip Advanced – een veelzijdige en ergonomische draagzak met verstelbare zitbreedte en gespen, ontworpen om je baby in meerdere posities te dragen (buik, rug, gezicht naar binnen of buiten), geschikt vanaf de geboorte tot peuterleeftijd, biedt comfort en ondersteuning voor zowel ouder als kind.

Infantino draagzak Flip Advanced => BESTE BUDGET optie

Beste deal op: Pink or Blue NL - FamilyBlend
47.78
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
Ergobaby Omni Breeze – een ademende en ergonomische draagzak gemaakt van lichtgewicht mesh-materiaal, ontworpen om je baby in meerdere posities te dragen (buik, rug, heup, gezicht naar binnen of buiten) vanaf de geboorte tot peuterleeftijd, biedt maximale ventilatie, comfort, en ondersteuning voor zowel ouder als kind.

Ergobaby Omni Breeze

Beste deal op: Ikenik NL - FamilyBlend
184.00

Fietskar of bakfiets: actief op pad met twee kinderen

Voor actieve gezinnen die graag op de fiets stappen, is een fietskar of bakfiets een uitstekende oplossing om met twee kinderen op pad te gaan. In plaats van afhankelijk te zijn van de auto, kun je met deze vervoersmiddelen gemakkelijk en op een milieuvriendelijke manier door de stad of het platteland fietsen. Of het nu gaat om de dagelijkse schoolrun, een uitstapje naar het park of zelfs een lange fietstocht, een fietskar of bakfiets biedt je de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, met beide kinderen veilig en comfortabel mee.

Een ander groot voordeel van zowel de fietskar als de bakfiets is de extra ruimte voor bagage. Naast je twee kinderen is er voldoende plek voor boodschappen, speelgoed, een luiertas of zelfs een picknickmand. Dit maakt het vervoermiddel bijzonder praktisch voor ouders die vaak onderweg zijn en wat extra opbergruimte nodig hebben.

Voordelen en nadelen van een fietskar

Voordelen: 

Nadelen: 

Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
Beste product
CROOZER Keeke 2 – een duurzame en veelzijdige fietskar voor twee kinderen, voorzien van een stevig frame, comfortabele zitjes met 5-puntsgordels, en een geveerd onderstel voor een soepele rit, ontworpen voor veilig fietsen, wandelen en joggen met je kinderen op diverse terreinen.

CROOZER Keeke 2 => BESTE fietskar!

Oorspronkelijke prijs was: €950.00.Huidige prijs is: €857.95.
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
Populair
Bobike Trailer 2 in 1 – een multifunctionele fietskar die eenvoudig kan worden omgebouwd tot een kinderwagen, voorzien van comfortabele zitplaatsen met 5-puntsgordels, een ruim interieur en een stevig frame, ontworpen voor veilig fietsen en wandelen met één of twee kinderen.

Bobike Trailer 2 in 1

Beste deal op: fiets-stoeltje.nl
547.00
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
509 Crew Fietskar – een robuuste en comfortabele fietskar met ruimte voor één of twee kinderen, voorzien van een stevig frame, verstelbare zitjes met 5-puntsgordels, en een soepel rijmechanisme, ontworpen voor veilig fietsen en wandelen, geschikt voor diverse terreinen en weersomstandigheden.

509 Crew => BESTE budget fietskar

Beste deal op: Pink or Blue NL - FamilyBlend
204.49
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
Thule Chariot Cross 2 – een hoogwaardige en veelzijdige fietskar voor twee kinderen, ontworpen voor fietsen, wandelen, joggen en skiën, voorzien van verstelbare vering, comfortabele zitjes met 5-puntsgordels, en een compact opvouwbaar design, ideaal voor actieve gezinnen die op diverse terreinen willen reizen.

Thule Chariot Cross 2

Beste deal op: Babypark NL - FamilyBlend
1,041.30

Voordelen en nadelen van een bakfiets

Voordelen: 

Nadelen: 

Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
Beste getest
Cangoo Buckle Up bakfiets – een veelzijdige en robuuste bakfiets met een ruime houten bak, voorzien van zitbanken en veiligheidsgordels, ontworpen voor comfortabel en veilig vervoer van meerdere kinderen of boodschappen, ideaal voor gezinsuitstapjes en dagelijks gebruik.

Cangoo Buckle Up => BESTE bakfiets

Beste deal op: profibike.nl
4,299.00
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
Populair
Vogue Journey bakfiets – een stijlvolle en stevige bakfiets met een ruime laadbak, voorzien van comfortabele zitbankjes, veiligheidsgordels, en elektrische trapondersteuning, ontworpen voor het gemakkelijk en veilig vervoeren van kinderen of boodschappen tijdens dagelijkse uitstapjes en langere ritten.

Vogue Journey bakfiets

Beste deal op: profibike.nl
2,197.00
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
Qivelo Curve 3 – een moderne en luxe bakfiets met een gestroomlijnd design, voorzien van een ruime laadbak, elektrische trapondersteuning, comfortabele zitbankjes, en veiligheidsgordels, ontworpen voor moeiteloos en veilig vervoer van kinderen en boodschappen tijdens dagelijkse ritten en langere tochten.

Qivelo Curve 3

Beste deal op: bol.com
2,795.00
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
Prophete Cargo Plus – een robuuste en veelzijdige bakfiets met een ruime laadbak, voorzien van elektrische trapondersteuning, stevige zitplaatsen, en veiligheidsgordels, ontworpen voor comfortabel en veilig vervoer van kinderen, boodschappen, of andere ladingen tijdens dagelijkse ritten en lange afstanden.

Prophete Cargo Plus

Beste deal op: bol.com
4,099.00

Conclusie en aanbeveling

De keuze voor het juiste vervoersmiddel voor twee kinderen hangt sterk af van jouw persoonlijke situatie. De leeftijd van je kinderen speelt een grote rol, evenals hoe vaak je buiten de deur bent en of je voorkeur hebt voor wandelen, fietsen of beide. Voor jongere kinderen kan een duo wagen een praktische keuze zijn, terwijl een meerijdplankje ideaal is voor peuters die zelfstandig kunnen lopen maar soms wat ondersteuning nodig hebben. Een draagzak of draagdoek biedt veel flexibiliteit, vooral wanneer je de baby dicht bij je wilt dragen en de oudste in de kinderwagen zit.

 

Veel ouders vinden het handig om meerdere opties te combineren. Zo kun je bijvoorbeeld een draagzak gebruiken voor de baby en een meerijdplankje voor de peuter, afhankelijk van de situatie. Op die manier kun je je aanpak aanpassen aan de omstandigheden, zoals de duur van het uitstapje of het terrein waarop je je bevindt.

 

Het is belangrijk om flexibel te blijven, want wat vandaag werkt, kan morgen anders zijn. Naarmate je kinderen ouder worden, veranderen hun behoeften. Daarom kan het handig zijn om te investeren in oplossingen die meegroeien met je gezin, zodat je altijd voorbereid bent op nieuwe avonturen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief 💛
Wil jij ook de allerbeste aanbiedingen in je inbox ontvangen?
MijnBabyAanbieding
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0