Beste baby kruik aanbieding: je mini-me zit er warmpjes bij (en jij ook!)

Welkom in de warme wereld van babykruiken, waar knusheid en zorg samenkomen voor jullie kleintjes! Bij het verzorgen van je baby draait alles om comfort en kwaliteit. Wij begrijpen dat als geen ander. Daarom duiken wij dagelijks in alle babyshops van Nederland, speurend naar de beste prijzen voor babykruiken. Als jonge ouder verdien je immers de beste prijs voor de beste baby kruik. Maar wat is eigenlijk de beste kruik, aluminium of elektrisch? We got you! We hebben alle info én de beste kruik aanbiedingen voor jullie. Dus voor jou geen uren online zoeken naar de beste deals voor je babyspullen, just check in en pak de beste aanbiedingen. Check out more

Dit zijn de 10 beste baby kruik aanbiedingen van 2024

1 beste baby kruik

Tryco => beste aluminium kruik

Een aluminium babykruik wordt nog altijd geadviseerd! Dus daarom onze nummer 1. Hij heeft een verchroomde koperen sluiting. Gebruik altijd een bijpassende kruikenzak om je kleintje tegen oververhitting te beschermen. Inhoud is 1 liter.
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
2 Babily Elektrische kruik - Zacht flanel - Oplaadbare warmwaterkruik - Baby kruik - Warmtekruik - Met bijpassende hoes - Ideaal bij menstruatieklachten

Babily => nummer 1 van de elektrische kruiken

Gemak dient de mens! Je laadt hem op in 12 minuten. Hij blijft ongeveer 2 tot 5 uur warm dus je hem makkelijk tijdens de nachtvoedingen opladen. Hij is voorzien van een heerlijk zachte flanellen hoes, hierdoor voelt de kruik nooit té heet aan en hij ...
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
3 Briljant Baby Aluminium Kruik

Briljant

We zetten op nummer 3 toch weer een aluminium exemplaar, aangezien deze worden aanbevolen door de deskundigen. Ook deze is voorzien van een koperen sluiting met een anti-lek dop, en heeft een inhoud van één liter. Doe er wel een kruikenzak omheen!
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
4 KipKep Rocky Warmtekussen Rusty Spice

KipKep => nummer 1 van de warmtekussens

Warmtekussens zijn niet bedoeld om het bedje de hele nacht warm te houden. Maar dit is een topproduct als je ukkie darmkrampjes heeft. De warmte ontspant het kinderbuikje en vermindert krampjes. Volgens andere jonge ouders werkt het heel goed!
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
5 Ølav North – Kruik met Faux Fur hoes - Tot 6 uur warmte - Heerlijk zacht - Warmwaterkruik - 2 liter – Donkerblauw - Cadeau voor vrouw & man - Kerstcadeau

Ølav North => beste rubberen kruik

Net als warmtekussentje mag een rubberen kruik niet gebruikt worden om je kleintje op temperatuur te houden. Maar hij is zeer geschikt om je wandelwagen, kleertjes, pyjamaatje of het bedje op te warmen. Heel zacht en prachtige kleurtjes.
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
6 Living Needs Babykruik - Elektrische kruik – Kruik - Grijs.

Living Needs elektrisch

Ook op nummer 6 een elektrisch exemplaar omdat ze gewoon heel handig zijn! Hij laadt op in 8 tot 10 minuten en blijft vervolgens 2 tot 4 uur warm. Dus net als de nummer 2 uit onze lijst kan je hem gedurende de nachtvoeding opnieuw verwarmen.
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
7 LuxerLiving - Warmwaterkruik met hoes - Warmtekruik - Kruik - Waterkruik - Rubber - 2 liter - Grijs - Inclusief stoffen hoes

LuxerLiving

Hoe cute is deze? Prachtige gebreide hoes die ook nog eens leuk in de babykamer past of zelfs als eyecatcher in je woonkamer. Is niet geschikt om je baby'tje de hele nacht op temperatuur te houden.
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
8 Kruik baby Met Pit! – NIEUW MODEL Hoes is wasbaar – Veilige tarwe kruik - Made in NL/BE – Magnetron èn vriezer - Antraciet

Met Pit!

De tarwepittenzak is rijkelijk gevuld en vrijwel geurloos. Geen gedoe hebt met kokend water, maar eenvoudig opwarmen in de magnetron. Deze kruik kan zowel als warmtekussen worden gebruikt, maar ook als coldpack om de wieg af te koelen of als ...
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
9 KipKep Woller Warmtekussen - Sandy Wig - kruik - pittenzak - verlicht buikkramp

KipKep Warmtekussen

Het KipKep Woller Warmtekussen is compact en veilig voor baby's, peuters en kleuters. Ideaal voor het buikje, het ontspant en verlicht buikpijn of darmkrampjes effectief door gelijkmatige warmteverspreiding.
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
10 Doomoo Easy Dream Opwarmkussen

Doomoo Easy Dream

Is compact en geschikt voor baby's, peuters en kleuters. Dankzij de riem kan het kussen gemakkelijk om het buikje van je kindje worden bevestigd. Ideaal voor verlichting bij buikpijn of darmkrampjes door gelijkmatige warmteverspreiding over het hele ...
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken

Waarom heb je een baby kruik nodig?

Op elke babyuitzetlijst staat hij: de kruik! Maar waarom heb je nou eigenlijk een kruik nodig? Een pasgeboren baby heeft nog niet het vermogen om zijn of haar eigen lichaamswarmte goed te reguleren. Een kruik in het bedje is als een warm knuffeltje dat helpt om je kleintje comfortabel warm te krijgen en helpt haar of hem om op temperatuut te blijven. Maar wist je dat een kruik niet alleen handig is in de wieg of het ledikantje? Het is ook perfect om de kinderwagen voor te verwarmen voordat je samen een wandeling maakt. Zelfs als je kleintje al een stabiele lichaamstemperatuur heeft, is het heerlijk om ‘s avonds het bedje even voor te verwarmen met een kruik.

Hoe gebruik je een baby kruik

Na de bevalling is het regelmatig controleren van de temperatuur van je baby belangrijk, en de kraamverzorgster zal je precies vertellen wanneer één of twee kruiken nodig zijn, afhankelijk van de temperatuur. Als vuistregel geldt: als de temperatuur van je kleintje onder de 36,7 graden zakt, volstaat één kruik in het bedje. Zakt de temperatuur onder de 36,5 graden, dan zijn twee kruiken nodig. Altijd het advies van de kraamverzorgster opvolgen is hierbij belangrijk.

Ga je met je baby een frisse neus halen buiten? Een kruik komt goed van pas om de kinderwagen op te warmen. Zelfs als je baby al een stabiele lichaamstemperatuur heeft, kan het ‘s avonds prettig zijn om het bedje voor te verwarmen met een kruik. En voordat je kleintje de nacht ingaat, even de pyjama om een babykruik wikkelen zodat deze niet zo koud aanvoelt, is heerlijk voor je kleintje. Deze truc kun je ‘s ochtends ook toepassen met de kleding die je baby overdag draagt. 

Kruik veilig gebruiken: zo doe je dat!

Safety first!  Zeker bij het gebruik van een kruik. Hier volgt een uitleg over hoe je op een veilige manier een kruik gebruikt:

♥ Volg altijd de aanwijzingen op de gebruiksaanwijzing.

♥ Gebruik altijd een kruikenzak of een hydrofiele doek om de kruik.

♥ Nadat je de aluminium kruik met heet water hebt gevuld, test je de temperatuur tegen je pols om te controleren of de kruik niet te warm is voor je baby.

♥ Controleer of de kruik niet lekt door deze heen en weer te bewegen na het vullen. Voor je de kruik in het bed van je baby legt, controleer je nogmaals of alles droog is.

♥ Leg de kruik met de opening van je baby af, dus richting de achterkant van het bedje. Plaats de kruik nooit direct tegen je kindje aan, maar altijd aan de zijkant bovenop de deken. Als je de kruik hebt gebruikt om het bedje voor te verwarmen, verwijder deze dan voordat je je baby in bed legt.

♥ Omdat een baby niet goed kan aangeven of het te warm of te koud heeft, controleer regelmatig de temperatuur van je kindje door twee vingers in de nek te leggen. Als deze lauwwarm aanvoelt, is het prima.

 

Lees ook: beste warmteknuffel

Hoe maak je veilig je baby kruik klaar?

Welke soorten kruiken zijn er?

Er bestaan diverse soorten kruiken op de markt, maar niet allemaal zijn ze geschikt om in het babybedje te gebruiken. Hieronder vind je een overzicht:

 

  1. Aluminium kruik De aluminium kruik is de meest gangbare bedkruik voor baby’s. Deze vul je met heet water en blijft de hele nacht aangenaam warm. Dit maakt hem ideaal om je baby urenlang warm te houden. Let op lekkage en voorkom brandwonden door een kruikzak te gebruiken of de kruik te omwikkelen met een hydrofiele doek.

  2. Elektrische kruik Een elektrische kruik verbind je tien minuten met het stopcontact voordat je hem gebruikt. Net als de aluminium kruik stop je deze in een kruikenzak. Makkelijker in gebruik, maar koelt wel sneller af dan een aluminium variant. Hierdoor moet je hem mogelijk ‘s nachts opnieuw opwarmen. Veilig in gebruik, omdat deze niet kan lekken en minder heet wordt dan een aluminium kruik.

  3. Rubberen kruik Een rubberen kruik vul je met heet water en is niet geschikt om in het babybedje te gebruiken vanwege de kans op lekkage. Wel handig voor het voorverwarmen van bijvoorbeeld de kinderwagen.

  4. Gelkruik Gevuld met gel, op te warmen in de magnetron. Niet geschikt voor baby’s vanwege snelle afkoeling, maar wel bruikbaar om het bedje voor te verwarmen.

  5. Pittenzak Een zak gevuld met zaden of pitten, op te warmen in de magnetron. Koelt snel af en niet geschikt om je baby ‘s nachts warm te houden, maar prima voor het voorverwarmen van het bedje.

  6. Warmteknuffel Dit is een pittenzak in de vorm van een knuffel, bedoeld om mee te spelen en baby’s warm te houden. Vaak met toegevoegde kruiden voor een aangename geur na opwarming.

Een kruik kopen: waar moet je opletten?

Bij het aanschaffen van een kruik voor het warm houden van je baby ‘s nachts zijn er enkele belangrijke punten om op te letten. Ten eerste moet de kruik langdurig warmte vasthouden zonder te lekken. Als je een aluminium kruik overweegt, controleer dan altijd het rubbertje. Het moet niet hard aanvoelen en mag geen scheurtjes vertonen. Ga je de kruik alleen gebruiken om bijvoorbeeld het babybedje of de kinderwagen voor te verwarmen? Dan kun je gerust een ander type kruik overwegen, zoals een rubberen variant of een pittenzak.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief 💛
Wil jij ook de allerbeste aanbiedingen in je inbox ontvangen?

FAQ

Hoe lang gaat een babykruik mee?

Een babykruik gaat over het algemeen ongeveer 5 jaar mee. Als het rubber in het dopje hard aanvoelt of scheurtjes vertoont, is het tijd om de kruik te vervangen. Natuurlijk kan het ook nodig zijn om dit eerder te doen dan na 5 jaar.

Wat is een kruik?

Een kruik is een zak of een fles die je vult met heet water. Het is handig om dit te gebruiken om je lichaam op te warmen wanneer je het koud hebt. Daarom zijn kruiken ook ideaal om je pasgeboren baby warm te houden. De meest gebruikte kruik voor baby’s is een aluminium- of elektrische kruik.

Hoeveel kruiken heb je nodig?

Je moet altijd 2 kruiken in huis hebben, ongeacht in welk seizoen je baby wordt geboren. Wanneer de temperatuur van je baby onder de 36,5 graden zakt, zijn twee kruiken vereist. Bij een temperatuur tussen de 36,5 en 36,7 graden volstaat één  babykruik. Het is echter belangrijk om altijd het advies van de kraamverzorgster op te volgen.

Kan je een kruik vullen met kokend water?

Het vullen van een kruik met kokend water lijkt logisch om het langer warm te houden, maar het is riskant. Aluminiumkruiken zijn vaak veilig met kokend water te vullen. Echter kokend water beschadigt rubberen kruiken en kan het lekkage. Raadpleeg altijd de gebruiksaanwijzing voor veilig gebruik.

heb je een kruikenzak nodig?

Voor elke babykruik is het belangrijk om een kruikenzak te gebruiken. Deze hoes beschermt je baby tegen directe warmte van de kruik. Als je geen kruikenzak hebt, is een hydrofiele doek ook een goede optie.

Wat is het verschil tussen een kruik en een warmtekussen?

Het onderscheid tussen een kruik en een warmtekussen is simpel: een warmtekussen is altijd een kruik, maar niet elke kruik is een warmtekussen. Het warmtekussen is een specifieke variant van de kruik, met verschillende soorten en methoden om ze op te warmen en warmte af te geven.

Babyproducten met de hoogste korting:

MijnBabyAanbieding
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart