Beste ledikant aanbieding: shop smart en scoor het perfecte kinderbedje

Als jonge ouder sta je voor talloze uitdagingen en keuzes. Terwijl je kleine spruit groeit en zich ontwikkelt, komt er een moment dat het wiegje simpelweg te klein wordt. Wanneer je kindje de leeftijd van 3 tot 6 maanden bereikt, is het tijd om afscheid te nemen van de wieg en over te stappen naar een comfortabel ledikantje. Maar maak je geen zorgen, want in dit artikel laten we je niet alleen zien waar je de beste ledikant aanbieding kunt vinden, maar geven we ook advies over hoe je slimme keuzes kunt maken. Ontdek hoe je easy peasy de perfecte slaapomgeving voor je groeiende baby kunt creëren, zonder je budget te overschrijden. Check out more

Dit zijn de 10 beste ledikant aanbiedingen van 2024

meest gekocht 1 Stokke® Sleepi™ Ledikant V3 - Natural

Stokke Sleepi V3

Wat een TOP product! Het Stokke® Sleepi™ V3 Bed groeit mee met je kind vanaf de geboorte tot ongeveer 5 jaar. Het biedt ventilatie, aanpasbare hoogte en zwenkwieltjes. Van wieg tot juniorbed, met gesloten of open zijden.
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
Populair 2 Kidsmill Noud Babybed Wit 70 x 140 cm

Kidsmill Noud

Het Kidsmill Noud Babybed is een stijlvolle toevoeging aan de babykamer, met natuurlijke pootjes en voldoet aan EU-veiligheidseisen. Het groeit mee met je kindje dankzij verstelbare lattenbodem en juniorzijde. Perfect te combineren met andere Noud ...
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
3 Doorgroeiledikant Lois White Wash

Doorgroeibed Lois

Het doorgroeibed Lois past perfect in elke babykamer dankzij het strakke design en neutrale kleur. Geschikt vanaf de geboorte tot ongeveer 4 jaar, groeit mee met je kindje en kan worden omgebouwd tot verschillende bedjes, inclusief bedhekjes, ...
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
4 Cabino Ledikant Teresa Naturel 60 x 120 cm

Cabino Teresa

Je kleintje zal heerlijk slapen in het moderne Teresa bedje! Gemaakt van stevig en duurzaam beukenhout, met een moderne afwerking die in elke babykamer past. Het heeft een in hoogte verstelbare bodem (31-46-61 cm), waardoor je comfortabel je ...
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
5 ToiToiKids Jort Ledikant– 60×120 cm. - White/Natural

Bopita Jort

Het Bopita Jort Babybed is gemaakt van sterk beukenhout met ranke spijlen aan alle zijden voor goed zicht op de baby. Het heeft een speelse combinatie van wit en blank gelakt beuken, veilig en milieuvriendelijk. De bedbodem is verstelbaar op twee ...
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
6 Europe Baby Ralph II Babybed Mat Zwart 60 x 120 cm

Europe Baby Ralph II

Eyecatcher! Het Europe Baby Ralph II babybed is veilig en voldoet aan Europese normen. Het is een praktisch en stijlvol bed van 60x120 cm voor baby's, gemaakt van hoogwaardig materiaal.
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
7 Quax Cocoon Ledikant - 60x120 cm. - Ice White

Quax Cocoon

Modern look! Kies voor een moderne uitstraling met de Quax Cocoon. Dit stijlvolle bedje heeft een in hoogte verstelbare bodem voor meegroeiend comfort. Het Cocoon bed, met vier massief beukenhouten poten, past bij een matras van 60x120 cm (niet ...
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
8 Cabino Combi Ledikant Alaska Wit

Cabino Combi Alaska

Top bedje voor kleine een kleine babykamer! De Cabino Combi Alaska is een ruimtebesparend meubel voor de babykamer, met een bedje en commode in één. Het heeft een bedlade voor opslag en een verwijderbare spijlenzijde. Geschikt voor matras van 60x120 ...
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
9 Puck Element Babybed Beuken Wit 60 x 120 cm

Puck Element

Top kwaliteit voor een goede prijs! Puck Element is praktisch en veilig. Het heeft een verstelbare lattenbodem voor comfortabel slapen, voldoet aan Europese veiligheidsnormen en heeft een hoogwaardig, duurzaam ontwerp dat elke babykamer verfraait. ...
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
10 Ledikant Finori Bali Eiken/Riet Decor 60x120

Finori Bali Eiken/Riet

Luxe in de babykamer! De Bali van Finori straalt warmte en natuurlijkheid uit. De slanke schuine pootjes geve het bedje een luchtige uitstraling. De Bali-collectie heeft een eiken/riet motief en biedt een matrasmaat van 60x120 cm. Let op: de meubels ...
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken

Wat is een ledikant?

Een ledikant is een belangrijk stukje babyuitrusting dat dient als een veilige slaapplaats voor je kleintje. De standaardmaten voor een babyledikant zijn meestal 60×120 cm, wat perfect is om voldoende ruimte te bieden voor een comfortabele nachtrust. Belangrijk is dat de minimale breedte van het ledikant 55 cm moet zijn, zodat je baby voldoende bewegingsvrijheid heeft. De zijwanden van het ledikant zijn, gemeten vanaf de bedbodem, minimaal 60 cm hoog. Voor kleine babykamertjes zijn er ledikantjes die tevens als commode gebruikt kunnen worden.

Verstelbare bodem

Veel ledikantjes en sommige campingbedjes hebben een verstelbare bodem, vergelijkbaar met de bodem van een babybox. Deze verstelbare bodem maakt het gemakkelijk om de hoogte aan te passen naarmate je baby groeit. In de eerste maanden kun je de bodem op een hogere stand zetten, zodat je gemakkelijk bij je baby kunt en hem of haar kunt oppakken zonder te bukken. Naarmate je baby groter wordt en actiever begint te worden, kun je de bodem lager zetten om te voorkomen dat je baby uit het ledikant klimt. 

Spijlen aan de zijkant

Een opvallend kenmerk van een ledikant zijn de spijlen aan de zijkanten, die een tussenruimte hebben van 4,5 tot 6,5 cm. Deze tussenruimte is bewust ontworpen, zodat je baby vrij kan ademen als hij of zij tegen de zijkant aan rolt, maar tegelijkertijd smal genoeg is om te voorkomen dat je baby erdoorheen kan glippen. Dit zorgt voor een optimale balans tussen veiligheid en comfort voor je kleintje. Als er geen babymatras bij het ledikant wordt geleverd, is het belangrijk om bij de instructies te controleren wat de maximale dikte van het matras mag zijn, om ervoor te zorgen dat het veilig in het ledikant past.

Waar moet je op letten als je een ledikant gebruikt?

Heel cliché, je hebt het waarschijnlijk sinds de geboorte van je mini-me al tientallen keren gehoord: baby’s groeien snel! Voordat je het weet, zijn ze in staat om zelfstandig uit bed te klimmen. Het is van groot belang om een proactieve ouder te zijn om mogelijke risico’s te verwijden.

 

♥ Veel kinderbedjes bieden de mogelijkheid om de bodem aan te passen aan de leeftijd en ontwikkeling van je kind. Als je kleintje zich kan omdraaien, zorg er dan voor dat de afstand tussen de bovenkant van het matras en de bovenkant van het bedje minimaal 20 centimeter is. Als je kindje al kan zitten, stel dan de bodem in op de laagste stand, met minimaal 55 centimeter tussen de bovenkant van het matras en de bovenkant van het bed. Ook het gebruik van een babyslaapzak verkleint de kans op ongelukken.

 

♥ Daarnaast is het belangrijk om zachte materialen zoals kussens of knuffels uit het bedje te vermijden, omdat je kind hier tegenaan kan rollen en in ademnood kan komen.

 

♥ Gebruik altijd een ledikantdeken aangepast aan de temperatuur aan de babykamer.

 

♥ Het gebruik van een kussen wordt pas veilig wanneer je kind naar een groter bed overgaat.

 

♥ Als je een babymobiel gebruikt, hang deze dan hoog genoeg zodat je kind er niet bij kan. Ze zijn bedoeld om naar te kijken en niet om mee te spelen.

 

♥ En let op de locatie van het bedje – vermijd plaatsing bij ramen, verwarmingselementen, gordijnen, touwen, koorden of snoeren waarin je kind verstrikt kan raken om mogelijke ongelukken te voorkomen.

Lees ook: nachtlampje aanbieding, beste white noise machine en beste meegroeibed

het beste ledikant gevonden? Hoe creëer je een veilige slaapomgeving?

4 tips om te voorkomen dat je kindje uit het ledikant valt

Uit bed vallen is een veelvoorkomend ongeval in de kinderkamer. Elk jaar belanden veel kinderen naar het ziekenhuis, vooral in de leeftijd van 6 maanden tot 4 jaar. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat dit niet gebeurt?

  1. Onze eerste en belangrijkste tip: doe je baby in een babyslaapzak tijdens het slapen. Dit maakt het voor een baby moeilijker om uit bed te klimmen.
  2. Veel kinderbedjes hebben spijlen. Overweeg om een paar spijlen weg te halen. Hierdoor kan je kindje gemakkelijk zelf uit bed stappen zonder uit bed te klimmen. Een slaaptrainer kan helpen om aan te geven wanneer je kleintje uit bed mag.
  3. Een voorzorg tip: plaats een matras naast het kinderbedje, zodat je kind zacht valt. 
  4. Overweeg een laag kinderbedje met een bedhekje. Hierdoor kan je kind niet tijdens het slapen uit bed rollen. Er is nog steeds voldoende ruimte om uit bed te stappen. Het bedhekje wordt eenvoudig onder het matras geschoven en blijft op zijn plaats door het gewicht van je kind.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief 💛
Wil jij ook de allerbeste aanbiedingen in je inbox ontvangen?

FAQ

Voor welke leeftijd is een ledikant geschikt?

Een baby kan normaal gesproken in een ledikant worden geplaatst vanaf de geboorte tot ongeveer 2 à 3 jaar oud, afhankelijk van de grootte en ontwikkeling van de baby. Tussen de leeftijd van 3 en 6 maanden wordt vaak aangeraden om over te stappen van een wieg naar een ledikant, omdat de baby dan actiever wordt en meer ruimte nodig heeft.

Wat zijn de afmetingen van een ledikantje?

De standaardafmetingen van een babyledikantje zijn meestal 60×120 cm. Dit biedt voldoende ruimte voor de baby om comfortabel te slapen. Het is belangrijk om te controleren of het ledikantje voldoet aan de veiligheidseisen en of het past in de beschikbare ruimte in de babykamer.

Waaraan voldoet een goed ledikant?

Een goed ledikantje biedt veiligheid, comfort en duurzaamheid. Het moet voldoen aan de veiligheidseisen, een verstelbare bodem hebben en gemaakt zijn van hoogwaardige materialen. Daarnaast is het belangrijk dat het ledikantje past bij de inrichting van de babykamer en past bij jouw persoonlijke voorkeuren.

Zijn er Nederlandse veiligheidseisen voor ledikantjes?

Ja, in Nederland zijn er veiligheidseisen en normen voor ledikantjes om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan hoge veiligheidsstandaarden. Deze normen hebben betrekking op zaken zoals de afstand tussen de spijlen, de hoogte van de zijwanden, en de gebruikte materialen. Bij de aankoop van een ledikantje is het belangrijk om te controleren of het voldoet aan deze nationale veiligheidseisen, zodat je zeker weet dat je baby veilig slaapt.

Wat is beter, een wiegje of een ledikant?

De keuze tussen een wiegje en een ledikant hangt af van verschillende factoren, waaronder de leeftijd en grootte van je baby, je persoonlijke voorkeur en de beschikbare ruimte in de babykamer. Over het algemeen wordt aanbevolen om een wiegje te gebruiken voor pasgeboren baby’s en over te stappen naar een ledikant wanneer de baby 3 tot 6 maanden oud is en actiever wordt.

Kan een pasgeboren baby in een ledikant slapen?

Ja, een pasgeboren baby kan direct in een ledikant slapen. Het is volkomen veilig en geschikt om je kindje vanaf de geboorte in een ledikant te laten slapen, meestal tot ongeveer de leeftijd van 3 jaar. Sommige ouders kiezen er echter nog steeds voor om eerst een wieg te gebruiken en later over te stappen op een ledikant. Deze keuze hangt vaak af van persoonlijke voorkeur en beschikbare ruimte in de babykamer. 

Babyproducten met de hoogste korting:

MijnBabyAanbieding
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart