Beste nachtlampje aanbieding: verlicht de dromen van je kindje

Kindjes beleven spannende avonturen in hun dromen, toch kan de donkere nacht een bron van angst zijn wanneer ze alleen in hun bedje liggen. Een nachtlampje is als een geruststellende metgezel die de duisternis verandert in een vriendelijk schouwspel. Maar hoe vind je het beste nachtlampje, er zijn zoveel verschillende soorten. En waar let je op bij de aanschaf? En waar vind je een nachtlampje aanbieding? We got you met verlichtende informatie over nachtlampjes die niet alleen de kamertjes verlichten, maar ook de hartjes van jullie kindjes verwarmen. Check out more

Dit zijn de 10 beste nachtlampjes aanbiedingen van 2024

meest gekocht 1 ZAZU Slaapmiddel Zen Emmy

ZAZU Zen Emmy => beste nachtlampje

NIEUW! ZAZY Emmy is een nachtlampje en een ademhalingslamp in één. Het pulserende rode licht stimuleert je kindje om op de maat mee te ademen en verstoort de nachtrust niet door geen gebruik te maken van blauw licht. TOP product!
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
2 Zazu Pam de Pinguin Chocolade 3 in 1 Slaaptrainer ZA-PAM-04

Zazu Pam de Pinguin

ZAZU Pam is een nachtlampje en slaaptrainer in één. Als je kindje net geboren is, gebruik je hem als lampje en later kun je hem als slaaptrainer gebruiken. Verlicht de babykamer op een rustgevende manier. Heeft ook een draadloze speaker!
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
3 Nachtlampje Winston Rabbit oat Liewood

Liewood nachtlampje

Supertoffe serie nachtlampjes van Liewood, er zijn 8 verschillende diertjes in 8 verschillende kleurtjes. Duurzaam, want hij werkt niet op batterijen. In plaats daarvan kun je hem eenvoudig opladen via het oplaadpunt aan de onderkant.
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
4 Sleepy Friends Nachtlampje Kinderen - Uiltje - LED - 8 Kleuren - USB Oplaadbaar - Nachtlampje Baby - Incl. Afstandsbediening - Dimbaar - Nachtlampjes

Sleepy Friends nachtlampje

BUDGET TIP! De serie nachtlampjes van Sleepy Friends bestaat uit 16 verschillende diertjes. De nachtlampjes zijn speciaal gemaakt van kindvriendelijke materialen. Ze geven een subtiele gloed af die de slaap versterkt in plaats van verstoord. 
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
5 Qumax LED Nachtlampje Stopcontact 4 stuks - Dimbare Nachtlampjes met Sensor - Nachtlampje Babykamer - Nacht Lamp - Dag e

Qumax LED

Het Qumax nachtlampje, uitgerust met een handige sensor, gaat automatisch aan bij duisternis en uit bij licht. Dimbaar voor zachter licht in de babykamer en ideaal op de overloop. Fijn voor je kindje als hij/zij moeten plassen 's nachts.
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
6 Flow Amsterdam Moby Nachtlampje Small 15 cm

Flow Amsterdam Moby (Small 15 cm)

Supertof design! Het Flow Amsterdam Moby nachtlampje ken je wellicht bekend uit baby- en kinderwinkels. Dit is de kleine variant maar er is ook een XL Moby, leuk voor de stylish babykamer. Bediening: schudden of aanraken.
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
7 HEMA Wegdroom Nachtlampje Kat Met 3 Standen

HEMA

Wie is er nou geen fan van de babyproducten van de HEMA? Deze serie van 3 lampjes is super cute! En heerlijk betaalbaar zoals al hun babyspullen. De lamp heeft 3 verschillende standen, gevolgd door een uit-stand.
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
8 MAXI COSI Nachtlampje Licht&Geluid Soothe WiFi

MAXI COSI

Dit Maxi-Cosi lampje is onderdeel van de Maxi-Cosi Connected Home serie om je kindje altijd en overal gerust te stellen. Het is een lampje, slaaptrainer en white noise machine in één. Aan de prijzige kant maar voor gadget loving ouders een must have!
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
9 Nattou Silicone - Nachtlamp voor Baby's - Muis - 11 cm - Groen

Nattou

Nattou maakt speelse lampjes voor je kindje. Het nachtlampje schijnt in 2 instelbare lichtintensiteiten en het schattige diertje van BPA-vrij veganistisch siliconen voelt ook nog eens superzacht aan en wordt niet heet.
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
10 Numsy Babykamer Nachtlampje Stopcontact - Automatische Lichtsensor

Numsy

Dit innovatieve lampje past moeiteloos in elk stopcontact en verspreidt een zacht, geruststellend licht om je kindje te kalmeren en te helpen bij het doorslapen. Heeft een automatische dimsensor en instelbare helderheid.
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken

Wat is een nachtlampje?

Een nachtlampje verspreidt ‘s avonds en/of ‘s nachts een zachte gloed in de kinderkamer. Ze zijn speciaal ontworpen voor kinderen die angstig zijn in het donker. Nachtlampjes bieden een geruststellende aanwezigheid naast hun bed. Het creëert een rustgevende sfeer, wat helpt om gemakkelijker in slaap te vallen, zelfs als je kleintje ‘s nachts een keer wakker wordt. Voor ouders is zo’n lampje op de babykamer ook handig. Het grote licht hoeft niet midden in de nacht te worden aangedaan bij het voeden of verschonen van je kindje. Een nachtlampje is niet zo fel als een gewone lamp, waardoor het je baby’tje niet onnodig wakker maakt. Dus check hierboven de nachtlampje aanbiedingen en verwen je kindje met een heerlijke slaap.

Wat zijn de voordelen van een nachtlampje?

Een nachtlampje biedt verschillende voordelen. In de babytijd is het ideaal om een nachtlampje te gebruiken voor bijvoorbeeld de laatste voeding of het zoeken naar een zoekgeraakt speentje. Het zachte licht voorkomt dat de baby volledig wakker wordt.

Naarmate je kindje ouder wordt, krijgt het nachtlampje een nieuwe functie. Vanaf ongeveer twee jaar kan een kind bang worden in het donker. Een nachtlampje brengt dan rust en verlicht een deel van die angst. Ook wanneer je kindje ‘s nachts zelf naar het toilet gaat, helpt het lampje om de weg gemakkelijk te vinden.

Nadelen van een nachtlampje

Ondanks de vele voordelen zijn er enkele (potentiële) nadelen waar je rekening mee moet houden.

 

Licht tijdens de slaap remt melatonine:

Het aanhouden van licht tijdens de slaap kan de aanmaak van het hormoon melatonine belemmeren. Melatonine bevordert de slaperigheid en draagt bij aan een goede nachtrust. Als je kind moeite heeft met inslapen of vaak wakker wordt, kan een zo donker mogelijke slaapkamer gunstiger zijn.

 

Vermijd fel blauw licht:

Blauw licht, vooral afkomstig van tablets, tv’s en telefoons, is het meest schadelijk voor de melatonineaanmaak. Let er daarom op dat het nachtlampje niet te fel schijnt en zeker niet blauw van kleur is.

 

Voorzichtig met projectornachtlampjes:

Indien je kind snel afgeleid is en prikkelgevoelig, wees dan voorzichtig met projector nachtlampjes die bewegende figuren op het plafond projecteren.

 

Introduceer het nachtlampje niet te vroeg:

Baby’s worden zonder angst voor het donker geboren. Angst voor het donker kan zich pas ontwikkelen rond de leeftijd van twee of drie jaar, wanneer kinderen beginnen te fantaseren. Zet dus niet automatisch een nachtlampje aan, omdat dit juist angst voor het donker kan veroorzaken.

 

Energieverbruik:

Een lamp die de hele nacht brandt, verbruikt aanzienlijke energie. Bij batterij gevoede lampjes moet je regelmatig nieuwe batterijen aanschaffen. Overweeg daarom een nachtlampje dat automatisch uitschakelt na verloop van tijd.

 

Welk type nachtlampjes zijn er?

 

Er zijn diverse soorten nachtlampjes, elk met hun eigen functies. Kies voor een nachtlampje dat het beste aansluit bij jouw situatie en de behoefte van je kindje.

 

♥ Draadloos nachtlampje:

Draadloze nachtlampjes zijn enorm populair. Verkrijgbaar in allerlei leuke figuurtjes, fungeren deze lampjes ook als gezellige slaapmaatjes voor kinderen. De bediening is vaak eenvoudig: tik erbovenop om aan of uit te schakelen, pas de felheid aan en wissel van kleur.

 

♥ Nachtlampje met sensor:

Nachtlampjes met een sensor zijn ideaal voor kinderen die ‘s nachts naar de wc moeten. Steek ze bijvoorbeeld in het stopcontact op de overloop of in de badkamer. Het lampje springt aan in het donker en gaat uit wanneer het licht is.

 

Nachtlamp met slaaptrainer:

Voor ouders die een nachtlamp en slaaptrainer willen combineren, zijn er lampen die beide functionaliteiten bieden.

 

Nachtlampje met white noise:

Lampjes met white noise voegen een extra functie toe. Als je baby moeite heeft met in slaap vallen, zorgt een white noise machine voor rustgevende, monotone geluiden om het inslaapproces te vergemakkelijken.

 

Lees ook: top 10 beste slaaptrainer en top 10 beste white noise machine

ZAZU Emmy de olifant: nummer 1 nachtlampje aanbieding

Welke lichtkleur is het meest geschikt?

Een nachtlampje mag de slaap van je kindje niet verstoren, daarom is de lichtkleur van groot belang. De kleur van het licht heeft namelijk invloed op de aanmaak van melatonine. Wit en blauw licht hebben een negatieve invloed, terwijl gedimd rood licht de melatonineproductie niet beïnvloedt. Met deze zachte lichttint kan je kleintje heerlijk rustig slapen. Als je het nachtlampje gebruikt om je kindje ‘s nachts de weg naar de wc te laten vinden, kun je het lampje in de gang plaatsen en de deur van de kinderkamer op een kier laten. In dat geval hoeft de kleur van het lampje niet per se rood te zijn.

Waarop letten bij het kopen van het beste nachtlampje?

♥ Kleur

Bij de keuze van een nachtlamp is de kleur van het licht van groot belang. Plaats je het lampje in de kinderkamer? Kies dan bij voorkeur voor rood licht, omdat dit geen invloed heeft op de melatonineproductie. Voor een lampje in de gang kun je eventueel een andere kleur overwegen, maar vermijd wit en blauw licht in de kinderkamer, aangezien deze kleuren de melatonineaanmaak het meest beïnvloeden.

 

♥ Materiaal

Aangezien je kindje het nachtlampje zelf zal gebruiken, is het belangrijk dat er geen losse onderdelen aan zitten en dat het vrij is van schadelijke stoffen.

 

♥ Extra functies

Nachtlampen kunnen verschillende extra functies hebben. Een dimmer is handig om het lichtgebruik af te bouwen en de verlichting in de kinderkamer te regelen. Een timerfunctie laat het lampje automatisch na een bepaalde tijd uitschakelen. Het instellen van de kleur van het lampje kan ook handig zijn, vooral als het naast het bed van je kindje staat.

 

♥ Energieverbruik

Aangezien een nachtlampje vaak 8 tot 12 uur per nacht aan staat, is een energiezuinige optie wenselijk. De meeste nachtlampjes maken gebruik van LED-verlichting, wat resulteert in een lager energieverbruik, minder warmte en een langere gebruiksduur.

 

♥ Bediening

Draadloze nachtlampjes zijn meestal eenvoudig te bedienen. Tik erop om ze aan/uit te zetten, de kleur te veranderen en de felheid aan te passen. Dit is vooral handig als je ‘s nachts in de kinderkamer komt. Stekkerlampjes zijn vaak voorzien van een knop of werken met een sensor: aan in het donker, uit bij voldoende licht.

 

♥ Voeding

Bij draadloze nachtlampjes is het belangrijk te kijken naar de duur van de accu. Voor lampen in het stopcontact is dit uiteraard geen zorg.

 

♥ Design

Nachtlampjes zijn verkrijgbaar in diverse modellen. Maak het leuk door bijvoorbeeld te kiezen voor een lampje in de vorm van het favoriete dier van je kindje, passend bij de stijl van de babykamer.

 

En vergeet uiteraard niet om een nachtlampje aanbieding te shoppen, zodat je niet teveel betaalt! 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief 💛
Wil jij ook de allerbeste aanbiedingen in je inbox ontvangen?

FAQ

Wanneer begin je met een nachtlampje?

Het introduceren van een nachtlampje kan beginnen wanneer je merkt dat je kindje gevoelig wordt voor donkere ruimtes, meestal rond de leeftijd twee jaar. Het is echter belangrijk om het niet te vroeg te introduceren, omdat baby’s aanvankelijk geen angst voor het donker hebben.

Welk nachtlampje voor een baby?

Voor een baby is een zacht, gedimd nachtlampje ideaal. Draadloze lampjes in leuke figuurtjes die eenvoudig te bedienen zijn, bieden een geruststellende gloed. Kies bij voorkeur voor warme kleuren zoals rood of geel om de melatonineproductie niet te beïnvloeden.

Heeft een baby een nachtlampje nodig?

Een baby heeft in principe geen nachtlampje nodig, maar het kan een handig hulpmiddel zijn voor ouders bij nachtelijke verzorging. Als je kindje rustig slaapt zonder angst voor het donker, is het niet noodzakelijk. Het gebruik hangt af van de behoeften van het kind en de ouders.

Is een nachtlampje gevaarlijk?

Over het algemeen zijn nachtlampjes niet gevaarlijk als ze correct worden gebruikt en voldoen aan veiligheidsnormen. Vermijd echter lampjes met losse onderdelen die verstikkingsgevaar kunnen opleveren. Zorg ervoor dat het materiaal veilig is en vrij is van schadelijke stoffen.

Waar plaats je het nachtlampje?

Een perfecte plek voor het nachtlampje is direct naast het bed van je kindje of boven op een kast. Het essentiële is dat het lampje de kinderkamer op een zachte manier verlicht, wat een rustgevend gevoel aan je kindje geeft. Indien je het lampje gebruikt om je kind ‘s nachts de weg naar de wc te laten vinden, plaats het dan op de gang en laat de deur op een kier staan.

Welke kleur licht is rustgevend voor een baby?

Voor baby’s is gedimd rood licht ideaal omdat het de melatonineproductie niet beïnvloedt. Wit en blauw licht moeten worden vermeden, vooral ‘s nachts, omdat deze kleuren de meest negatieve invloed hebben op de melatonineaanmaak. Kies dus voor een kalmerende en warme kleur zoals rood voor een rustgevende sfeer in de babykamer.

Babyproducten met de hoogste korting:

MijnBabyAanbieding
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart