Low budget babykamer: 10 tips hoe dat aan te pakken

babykamer

Het inrichten van je babykamertje kan al snel in de kosten lopen, maar met wat planning en slimme keuzes kun je veel besparen. Het draait tenslotte om een comfi sfeer voor je baby’tje.  Een plek waar je kindje lekker kan slapen, schone luiertjes krijgt en tot rust komt. Zo’n sfeer is ook met weinig financiele middelen te realiseren. Met creatief denken en verstandige keuzes maken richt jij een goedkope kinderkamer in zonder in te leveren op stijl en comfort! Dus wil jij je babykamer inrichten met een klein budget? Check onze 10 tips voor een low budget babykamer. 

Tip 1: Bepaal je maximale budget

Start met het bepalen van een budget en maak een lijst van babyspullen die je écht nodig hebt. Denk aan een ledikantje of, nog beter, een meegroeibedje dat meerdere jaren meegaat. Een wiegje is een optie, maar omdat dit slechts ongeveer zes maanden wordt gebruikt, kun je het beter lenen. Investeer in een goed matras en beddengoed voor de veiligheid en het comfort van je baby.

Als je je maximale budget hebt bepaald en een lijst met essentiële babyspullen hebt gemaakt met bijbehorende prijzen, weet je wat je nog kunt uitgeven aan andere leuke minder essentiële items.

Tip 2: Shop smart

Oké, je hebt een lijst met essentiële babyspullen voor je low budget babykamer. Nu draait het om smart shoppen. Dat begint met checken waar je product het goedkoopst is (handig met onze prijsvergelijkingstool!), maak gebruik van korting zoals tijdens Black Friday of tijdens de uitverkoop, dat kan je zomaar 30% tot 50% schelen! Begin op tijd met het shoppen van je belangrijke babyspullen zodat je maximaal kunt profiteren van kortingen. De kans dat er een leuke kortingsactie voorbij komt in 6 maanden is nu eenmaal groter dan dat je wacht tot de laatste maand.

Tip 3: Wees creatief

Om een toffe sfeer te creëren in je babykamertje hoef je niet de duurste babyspullen aan te schaffen! Met een beetje creativiteit kom je heel ver. Een budget ledikantje (hoeft niet meer te kosten dan € 100) stijl je heel gemakkelijk met een mooi luxe uitziend ledikantdekentje (ook budget uiteraard). Een Jollein gebreid ledikantdekentje heb je al voor € 25. We hebben in onze Top 10 lijsten altijd goede budget opties. Producten met goede reviews tegen een goede prijs. zo weet je zeker dat je een goed en veilig product shopt. Een duur commodemandje van een babywinkel is ook niet nodig! Wat te denken van een tof mandje van de Action? Een duur aankleedkussen? Jij koopt een budget product en koopt mooie, zachte aankleedkussenhoezen. Zo zijn er nog tientallen voorbeelden te noemen, maar you get the point denk ik?!

Tip 4: Hergebruik meubels

Heb je ergens nog een dressoirkastje staan? Perfect! Hier maak je een commode van. Je kunt hem schilderen in jouw kleuren en stijlen met de juiste accessoires. Et voilà, je hebt een budgetproof commode die er ook nog eens heel stylish uitziet. Check ook eens in je huis of je een comfi stoel hebt staan die je tijdelijk naar je babykamertje kunt verhuizen. Met een zacht schapenvel, deken of kussen maak je hier een comfi plekje van voor de nachtvoedingen. Je zult zien dat je in huis veel spullen hebt die je in een handomdraai kunt omtoveren tot meubels voor je low budget babykamer. Denk ook bijvoorbeeld aan ongebruikte lampen, manden, lijsten… 

Tip 5: Koop ‘slimme’ babyspullen

Je kunt een babyfoon kopen, een white noise machine, een nachtlampje, of je koopt naar een product dat deze 3 functies (of 2 functies) combineert. Er zijn meerdere merken die dit aanbieden, check hiervoor onze babyfoon en white noise machine pagina. Een ander slim babyproduct is een meegroeibedje. Zo’n bedje groeit met je kindje mee soms zelfs  tot tienerleeftijd maar in de meeste gevallen tot je kindje een jaar of 7 is. Dus je hoeft maar één bedje te kopen in de beginjaren. In tegenstelling tot een normaal ledikantje, hier is je kindje met 3 jaar uitgegroeid. 

Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
Beste product
Stokke Sleepi meegroeibed in wit, stijlvol en verstelbaar bed dat meegroeit met je kind vanaf baby tot kleuter, ontworpen voor comfort en duurzaamheid.

Stokke® Sleepi™ => BESTE meegroeibed

Beste deal op: Ikenik NL - FamilyBlend
599.00
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
Populair
Sebra meegroeibed in Classic White, elegant en tijdloos ontwerp dat meegroeit met je kind van baby tot kleuter, ideaal voor comfort en duurzaamheid gedurende de eerste jaren.

Sebra meegroeibed => stylish Deens design

Beste deal op: Babypark NL - FamilyBlend
839.05
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
Petite Amélie meegroeiledikant, stijlvol en praktisch bed dat meegroeit met je kind van baby tot peuter, ontworpen voor comfort en langdurig gebruik in een modern design.

Petite Amélie meegroeiledikant => BESTE BUDGET optie

Beste deal op: bol.com
209.95
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
Leander meegroeibed, elegant en functioneel bed dat meegroeit met je kind van baby tot kleuter, ontworpen voor comfort, duurzaamheid en een stijlvol interieur.

Leander meegroeibed => schitterend maar vanwege de prijs op plek 4

Tip 7: Maak zelf mooie posters

Ik heb al eerder benoemd dat je lijsten die je niet meer gebruikt, heel goed kunt hergebruiken in de low budget babykamer. En posters kunnen heel goedkoop zijn door op websites zoals Pixabay mooie afbeeldingen te zoeken die je dan bij een printershop laat afdrukken in de maat van je lijsten. Je kunt natuurlijk ook als je heel creatief bent met Canva zelf posters maken met bijvoorbeeld de initialen van je kindje. Je kunt ze daarna direct laten afdrukken en whoop whoop, je hebt wanddecoratie die er heel duur uitziet maar in werkelijkheid zeer budgetproof is!  

 

Inspiratie online prints:

low budget kinderkamer poster
toffe poster voor je goedkope kinderkamer
goedkope poster voor je babykamer met een klein budget
creëer een goedkope babykamer

Tip 8: Koop tweedehands

Marktplaats is je grote vriend als je je low budget babykamertje gaat inrichten. Zeker weten dat je hier voor een prikkie een toffe schommelstoel, dressoirkastje, ledikantje etc. op de kop kunt tikken. En jij als creatieve mama weet  hier de meest stylish babykamer mee te creëren simpelweg door de juiste verf, accessoires toe te voegen en de meubels zo een complete make-over te geven. Ook de lokale kringloopwinkel en Facebookgroepen zijn je grootste vrienden. Check eens de weggeef- en ruilgroepen op Facebook. Hier kun je soms pareltjes scoren. Ja, het kost je meer tijd dan simpelweg bestellen bij een webshop maar de voldoening is ook vele malen groter als je voor een klein bedrag iets fantastisch hebt weten te scoren.

Tip 9: Maak het het kraambezoek heel makkelijk

Heb je naast al je essentiële nog een wensenlijst met allemaal toffe spulletjes zoals een muziekmobiel voor boven het ledikantje, slaapzakjes, babynestje, nachtlampje, slaaptrainer? Maak een wensenlijst voor het kraambezoek zodat je precies krijgt wat bij jouw babykamertje past ipv 10 knuffels en 5 slabbetjes. FYI: je kunt op onze website heel gemakkelijk een wensenlijstje maken en deze delen met je familie en vrienden. Je kraambezoek is hier overigens ook blij mee, zo weten ze zeker dat ze iets geven wat jullie graag willen hebben.

Tip 10: Maak het kamertje af met low budget wandplanken

Hoe leuk zijn wandplanken in je babykamertje? Dit hoeft niet veel te kosten. Bij de bouwmarkt shop je goedkope planken die je kunt verven en supertof kunt inrichten met mooie boekjes, knuffels, (houten) speelgoed etc. Hang er een leuke stoffen slinger aan en je bent helemaal on trend. 

 

Ik hoop dat je geïnspireerd bent geraakt door onze tien tips en lekker aan de slag gaat met je low budget babykamer. Geniet van je zwangerschap en de voorbereiding.

Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
Beste product
Tiny Love Classic muziekmobiel Into the Forest, met schattige bosdieren en rustgevende muziek, ontworpen om baby's te kalmeren en hun zintuigen te stimuleren tijdens het slapen.

Tiny Love Classic Muziekmobiel => BESTE muziekmobiel

Beste deal op: bol.com
Oorspronkelijke prijs was: €59.99.Huidige prijs is: €48.99.
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
Populair
Luxe baby mobiel Safari, stijlvolle boxmobiel met schattige safaridieren, ontworpen om baby's te vermaken en hun zintuigen te stimuleren met zachte bewegingen en een modern design.

Luxe Baby Mobiel van Hippe Schommels

34.99
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
- 36%
Little Dutch houten muziekmobiel, voorzien van zachte speelgoedfiguren en rustgevende melodieën, ontworpen om baby's te kalmeren en hun zintuigen te stimuleren, ideaal voor boven het bedje of de box.

Little Dutch houten muziekmobiel – Sailors Bay FSC

Beste deal op: bol.com
Oorspronkelijke prijs was: €59.49.Huidige prijs is: €37.99.
Toegevoegd aan verlanglijstjeVerwijderd uit verlanglijstje 0
Toevoegen aan vergelijken
- 5%
Muziekmobiel Jungle, compleet met zwarte arm en schattige jungledieren, ontworpen voor aan de box of het bedje, biedt rustgevende melodieën en bewegingen om baby's te kalmeren en te vermaken.

Muziekmobiel Jungle

Beste deal op: bol.com
Oorspronkelijke prijs was: €52.50.Huidige prijs is: €49.95.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief 💛
Wil jij ook de allerbeste aanbiedingen in je inbox ontvangen?
MijnBabyAanbieding
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0